Wat zijn de mogelijkheden met een geslaagd kaartje?

Het is lente en dat betekent dat het einde van het schooljaar er weer bijna aankomt. Ook dit jaar doen er weer duizenden scholieren eindexamen op het de middelbare school. Het is natuurlijk leuk om iemand te feliciteren als diegene geslaagd is, wat zeker goed kan door een kaartje te sturen. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden opgeschreven voor kaartjes voor iemand die net geslaagd is. Veel leesplezier!

Trends in de kaartenwereld: wat past bij een geslaagd kaartje?

Naast de boodschap die je wilt overbrengen, is het design van de kaart net zo belangrijk. Een goed ontworpen kaart kan een extra touch van creativiteit en persoonlijkheid toevoegen, en de ontvanger een blijvende herinnering geven aan de felicitatie.

Ten eerste kan je natuurlijk een kaartje kiezen met een felicitatietekst op de voorkant. Dit doet het altijd goed en het is zeker een passende felicitatie voor iemand die net geslaagd is.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen tekst op de voorkant wil, maar een plaatje. Er zijn een aantal trends binnen de ‘kaartenwereld’ waarmee je zeker zal scoren ;)

Bijvoorbeeld, een minimalistisch ontwerp is de laatste jaren erg in trek. Met zachte pastelkleuren, een strakke typografie en een eenvoudige lay-out, geeft deze stijl de kaart een elegante uitstraling. Wel is dit misschien niet direct de uitbundige uitstraling die je aan je kaartje wilt geven in deze setting. Een andere trend is de inclusie van levendige kleuren en opvallende illustraties. Deze stijl geeft de kaart een speelse en levendige uitstraling die de ontvanger zeker zal waarderen. Daarom leent het zich perfect voor een enthousiaste felicitatie!

Een andere trend is de toevoeging van texturen en reliëf. Bijvoorbeeld, sommige kaarten hebben een reliëf of embossing, waardoor het ontwerp voelbaar wordt. Deze tactiele ervaring voegt een extra dimensie toe aan de kaart en maakt het nog specialer. Op deze manier heeft de kaart meer waarde en zal ie misschien wat langer op de schoorsteenmantel staan ;)

Hoe zorg ik dat mijn boodschap leuk overkomt?

Naast deze trends, zijn er tal van andere manieren om je felicitatiekaart een persoonlijke touch te geven. Bijvoorbeeld, het gebruik van handgeschreven lettertypen en handgetekende illustraties geven de kaart een uniek en authentiek karakter. Het gebruik van fotografie is ook een geweldige manier om de kaart persoonlijk te maken. Een foto van de persoon die het examen heeft gehaald, een foto van jullie samen of een foto van een bijzondere plek of moment dat jullie delen, kan de kaart nog specialer maken.

Ook kan je zelf een kaart ontwerpen. Het ontwerpen van een felicitatiekaart is een leuke en creatieve manier om je felicitaties over te brengen en de ontvanger te laten zien dat je om hem of haar geeft. Door gebruik te maken van populaire trends en ontwerpideeën, kun je een kaart ontwerpen die de ontvanger zeker zal waarderen en die een blijvende herinnering zal worden aan dit speciale moment.

Het kaartje op de post!

Tot slot, het belangrijkste is dat je de persoonlijkheid van degene die je wilt feliciteren met het slagen voor zijn of haar eindexamen goed meeneemt in je beslissingen. Bedenk wat diegene leuk zou vinden en pas daar je keuze op aan. Maar; je kan het eigenlijk nooit fout doen. Een felicitatie is altijd leuk, zeker in de feestelijke sfeer die rondom het slagen voor je eindexamens hangt. Veel succes en plezier gewenst!